Sdkfz 251/7 Ausf D bouwjaar: 1944 te bewonderen!

Sdkfz 251/7 Ausf D bouwjaar: 1944 te bewonderen!

De ontwikkeling van de Schutzenpanzer (gepantserd manschappentransport op rupswielen) begon in de jaren 30. De Duitse Sdkfz 251 werd ontwikkeld om zowel op normale straten als in zwaar terrein te kunnen rijden, met een maximale snelheid van 52,5 Km p/u. De wagen weegt circa 7,4 ton waar 12 manschappen mee vervoerd kon worden en is voorzien van twee zware machinegeweren ter verdediging. De 251 werd in meer dan 10 verschillende versies gebouwd voor uiteenlopende taken in het Duitse leger, waaronder verkenning, pionierswerk en het rode kruis.

Deze versie is een zogenaamde 'laat oorlogs' uitvoering en is voorzien van strepencamouflage en mosterdgele lak zoals de meeste Duitse pantservoertuigen rondreden in 1944 ten tijde van de D-DAY invasie in Normandië Frankrijk. Zo waren de voertuigen goed verborgen in het landschap voor de vijand en beter beschermd tegen de constante luchtaanvallen van geallieerde jachtbommenwerpers.

Dit exemplaar is zeer nauwkeurig gereconstrueerd op de basis van een Tsjechische TATRA OT810. Het bedrijf TATRA moest tijdens de Duitse bezetting in de 2e wereldoorlog militaire voertuigen produceren voor het Duitse leger die geheel voldeden aan het concept en model van reeds ontwikkelde Duitse pantsersvoertuigen. En zo ontstond de OT810, die feitelijk een in licentie gebouwde 251 was.

En ook dit uitzonderlijke exemplaar beleeft zijn wereldpremière voor het grote publiek op de Army Show!  KLIK HIER en bekijk meer nieuws of klik op de button hieronder en bestel jouw tickets nu online met een online voorverkoop korting!

Bestel hier je tickets met korting!